Agar-agar “Raga-raga Japang”

 

  • Bahan
    • Santan 3 cangkir
    • Gula aren / gula 1/4 kg
    • Garam
    • Vanili 1-2 bungkus
    • Agar2 batang (di Piladang dikenal dengan raga-raga Japang) 1 bungkus
  • Alat
    • Panci
    • Cetakan / gelas / piring cekung
  • Cara
    • Campur semua bahan, masukkan ke dalam panci, panaskan
    • Bila sudah mendidih, masukkan ke dalam cetakan
    • Dinginkan / masukkan ke dalam kulkas bila sudah dingin
    • Siap disajikan
Masakan Tradisional Palembayan, Resep Nek MARIANI, Desa Piladang
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s