レンダン バダン(Rendang Padang)

レンダンは世界中で一番有名な料理だ。この料理は西スマトラにから来た。

[材料]
牛肉5キログラム、赤いチリ、生姜、ガランガル、ウコン、ニンニク、エシャロット、ナシメグ、ベイ、ウコンの葉、カフェライムの葉、レモンガラス、ココナシミルク、塩。

[作り方]

まず

    牛肉を小さく切って、フライパンの中に入れる。

次に

    調味料を作る。赤いチリを潰す。そして、生姜、ガランガル、ウコン、ニンニク、エシャロット、ナシメグも潰して混ぜる。

それから

    この調味料と全部葉と塩をフライパンの中に入れて、よく混ぜる。

あとは

    色が茶色になったら、これで出来上がりだけだ。

ノート

  • This is Ni Mar Gagah’s recipe.
  • Edited by: 迫田先生と桃よ先生.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s